Rubriky

NA FINÁLE OLYMPIÁDY SE SOUTĚŽÍCÍ „PLAVILI“ I NA NECKÁCH

Ve středu 2.11.2022 proběhlo finále soutěže s názvem Olympiáda regionálních znalostí, kterou jsme pořádali pro žáky základních škol již počtvrté. V plném sále soutěžilo 10 tříčlenných družstev, která se probojovala z kola prvního (12.10.22 online), do kterého se přihlásilo 96 týmů z 15 základních škol okresu Rychnov n. Kn. Odpovídali na otázky jako v TV pořadu Riskuj a na velkoplošné obrazovce si vybírali z témat PŘÍRODA, HISTORIE, ZEMĚPIS, OSOBNOSTI nebo RISKUJ. V druhé části finále žáci představili volitelnou formou výsledky domácí práce a vybírali z témat VODA V REGIONU, REGION V PROMĚNÁCH ČASU nebo LITERÁRNÍ OSOBNOSTI REGIONU A JEJICH HRDINOVÉ. Hlavní výhru, let nad Rychnovskem získalo družstvo chlapců s názvem Oslíci ze základní školy v ulici Javornická v Rychnově n. Kn, vítězové soutěže. Na druhém místě se umístila děvčata Čmeláčci z rychnovského gymnázia, loňští vítězové a na třetím místě skončilo smíšené družstvo Rokytenka ze základní školy v Rokytnici v O.h., které přijelo na prezentaci pomyslně po stejnojmenné říčce dokonce na neckách. Více zde