Ukončení Šablon OP JAK I.

Závěrečná zpráva o realizaci (ZZOR)

  • informace k ukončování projektu
  • Před podáním ZZoR je třeba vyplnit Výstupní evaluační dotazník a Evidenci podpořenosti za každý subjekt (IZO), pro který byly vybrány šablony. Dotazníky jsou přístupné na adrese https://evaluace.opjak.cz/ Jako unikátní vstupní kód pro vyplnění těchto dotazníků slouží hash kód žádosti o podporu, který najdete v IS KP21+ u registračního čísla projektu (označeného jako HASH). Vyplňujte je až na konci realizace aktivit, nejpozději do odevzdání závěrečné zprávy o realizaci. Finalizované vyplněné dotazníky se do ZZoR nedokládají, ale jejich vyplnění (resp. finalizace) je předmětem administrativního ověření při kontrole závěrečné zprávy o realizaci.
  • Je třeba se ujistit, že každá podpořená osoba v šablonách vzdělávání a spolupráce má vyplněnou kartu účastníka. Kartu účastníka je možné uchovat v elektronické podobě, pokud bude listinné podobě s vlastnoručním podpisem účastníka.
  • Je nutné připravit projektovou dokumentaci k archivaci. Informace k archivaci jsou uvedeny v PpŽP ZP v kap. 7.10. Uchovávání dokumentů (na straně 183). Pokud je dokument v ISKP21+ uložen jako originál, není povinností archivovat daný dokument na jiném místě (např. žádost o podporu, zpráva o realizaci, právní akt, dodatky k právnímu aktu). U příloh k žádosti o podporu a ke zprávám o realizaci je třeba rozlišovat, zda jsou jednotlivé přílohy vloženy do ISKP21+ jako originál (tj. jako dokumenty elektronicky podepsané) nebo jako kopie.
vykazování indikátorů a evidence podpořených osob